Tapasin jonkin aikaa sitten hyvän ystäväni tupareissa naisen, joka tutki ystäväni jääkaapin ovessa olevia magneetteja, aikatauluja ja muistilappuja. Hän väitti minulle, että jääkaapin ovi kertoo ihmisestä varsin paljon. Tämä inspiroi minua tulkitsemaan itseäni tämän jääkaapinovidiagnostiikan avulla.

Jääkaappini ovessa on kolme magneettia, joissa kussakin riippuu yksi kortti. Siinä ei ole (ikinä ollut) ainuttakaan muistilappua, aikataulua, lukujärjestystä tai työvuorolistaa. Edellä mainitut hautautuvat kerta toisensa jälkeen auttamatta pöydälläni asustavien valtavien paperikasojen joukkoon. Tästä voitaneen vetää johtopäätös, etten ole erityisen huolellinen, täsmällinen enkä aikatauluorientoitunut. Pikemminkin päin vastoin.

Jääkaapinovessani olevista kolmesta magneetista kaksi on samanlaisia: Suomen punaisen ristin hyväntekeväisyystyön "Löydä oma tapasi auttaa" -magneetteja. Ja kyllä, osui ja upposi. Olen toiminut varainkerääjänä eräässä hyväntekeväisyysjärjestössä (joka ei kuitenkaan ollut SPR) ja lahjoittanut rahaa säännöllisesti useille eri järjestöille, vaikkakin tällä hetkellä enää yhdelle. Kolmannessa magneetissani lukee "Money can't buy you happiness, but it can buy BEER which is a good start!" Tämä lause tiivistää kyllä ajatuksenjuoksuani täydellisesti.

Magneeteissa riippuu siis kolme korttia. Ensimmäinen niistä on Muumi-aiheinen syntymäpäiväkortti ystävältäni. Kyllä, olen lapsirakas ja Muumi-fani - kukapa ei olisi! Toinen on postikortti siskoltani Melbournesta. Kolmas taas sisältää YK:n ihmisoikeuksien julistuksen keskeisimpia artikloja. Pidän tätä julistusta yhtenä historian tärkeimmistä asiakirjoista.

Pakko myöntää että jääkaapinovestani sai aika paljon irti, miten on sinun jääkaapinovesi laita??