... Soinipa sen sanoi. Eilisen presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen johdosta parin viikon päässä häämöttävän toisen kierroksen jälkeen pohjoisen takapajulasta voisi hetkessä tulla suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon edelläkävijä. Huonoja ehdokkaita ei toisella kierroksella enää missään nimessä ole. Molemmilla on laaja kokemus kansainvälisistä tehtävistä ja molemmat edustaisivat maatamme erinomaisesti ulkomailla.

Aion joka tapauksessa rustata toisella kierroksella saman numeron kuin ensimmäiselläkin, kakkosen. Totta, Haavisto on siviilipalvelusmies, homoseksuaali ja vieläpä Vihreän liiton perustajajäsen. So what!? Haaviston ura ja kampanjan aikana käydyt keskustelut puhuvat puolestaan: Haavisto on kansainvälisesti arvostettu rauhan mies, syrjäytyneiden ja vähemmistöjen puolestapuhuja, eikä puoluekannastaan huolimatta edes mikään suuri ympäristöradikaali joita vierastan aika tavalla.

Haaviston kampanja on purrut hyvin sosiaalisessa mediassa. Myös herrasmiesmäinen esiintyminen, aito halu ymmärtää toisin ajattelevia, sekä tasa-arvon edistäminen ovat seikkoja, jotka saivat monet kääntymään Haaviston kannalle. Jatkossa Pekka tarvitsee menestyäkseen vahvan tuen vasemmistolaisten keskuudessa. Voiton saavuttamiseksi ääniä on tultava myös yllättäviltä tahoilta. Tässä suunnannäyttäjänä on toiminut esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari. Hyvä James!!!

Haaviston homoseksuaalisuuden takia monet kristilliseksi itseään nimittävät ryhmittymät äänestävät todennäköisesti toisella kierroksella Haavistoa vastaan. Eivätkä he ole ainoita, homofoobikkoja löytyy myös maallisemman kansanosan joukosta. Jos vaaleissa voisi antaa jommallekummalle ehdokkaalle KYLLÄ tai EI -äänen, olisi mielenkiintoista nähdä Pekan EI-äänien määrä. Luulen, että määrä olisi varsin suuri. Tälle äänestäjäkastille on tärkeämpää se, että itsenäisyyspäivän linnan juhlissa ihmisiä ottaa vastaan mies ja nainen kuin se, kumpi ehdokkaista olisi pätevämpi johtamaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Herätkää pahvit, nyt on vuosi 2012!!!

Itsekin pidän itseäni kristittynä. Olen myös aina pitänyt itseäni suvaitsevaisena. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut, etten välttämättä halua olla kumpaakaan. En halua, että omaa uskontoani sekoitetaan päiviräsästen tai muiden radikaalien toimintaan millään tavalla. En myöskään suvaitse suvaitsemattomuutta, rasismia, syrjintää... Täydellinen suvaitsevaisuus vaatii itse asiassa, että kumartelee jatkuvasti joka puolelle. Kumartaa ei voi kuitenkaan ilman, että näyttää takapuoltaan toisella tavalla ajatteleville. Tuomas Enbuskea lainaten: "Mitäs jos lopetetaan suvaitseminen ja annetaan ihmisten elää rauhassa?"

 

Haavistolaisittain en lähde millään muotoa mollaamaan vastapuolta. Niinistö on kokenut poliitikko ja taitava esiintyjä. Täytyy vain toivoa, että Soini olisi oikeassa...